FB pixel

Milyen toborzási problémákat okoz az új koronavírus járvány?

2020-04-14
Szakmai blog

Előreláthatóan, az elkövetkezendő hónapokban, az új koronavírus járvány okozta egészségügyi helyzet következtében sem állnak le a toborzás folyamatatai. A kereslet és a kínálat is ugyanúgy fennáll, azonban arra fel kell készülni, hogy nagy változásokon, teljes átalakuláson mehet keresztül a munkaerőpiac. Míg bizonyos szektorokban hatalmas mennyiségű felszabadult munkaerőre lehet számítani, úgy más területeken továbbra is hiány várható.

Ez számos cégnek okozhat sürgősen megoldandó problémát, amellett, hogy ebben a helyzetben sok egyéb területtel is kiemelten kell foglalkoznia, figyelemet fordítania a cégvezetőknek.

Most, amikor minden cégnek, minden perc számít, még inkább fontossá válik a hatékony kiválasztási folyamat, de szerencsére van megoldás!

Nem csupán a videóinterjúzással modernizálhatjuk, és tehetjük hatékonyabbá a toborzást, de a megfelelően felépített online tesztekkel és automatizált folyamattal is.

A járványhelyzet megszűnésével pedig a munkaerőhiány újra felerősödhet minden területen, így erre a tendenciára is érdemes felkészülni.

Expressz Toborzás szolgáltatásunk keretében kínált módszerünk segíthet ebben!

Ez az egyik legújabb toborzási technika, melynek lényege, hogy a pozíciókat értékesítendő termékekként kezeljük és a kínált állást úgy promótáljuk, mintha csak egy termék vagy szolgáltatás lenne, melyet el szeretnénk adni – azaz a munkaerő kiválasztási folyamat mögé marketing munkát teszünk. Ezen kívül hatalmas előnye, hogy Önnek már csak a meghatározott értékek szerint előszűrt jelentkezőkkel kell foglalkoznia. Ez eddig nem tapasztalt módon felgyorsítja és hatékonyabbá teszi a folyamatot, sok óra felesleges munkától kíméli meg Önt, hogy az értékes idejét arra fordíthassa, amire valóban szükséges.

Milyen toborzási problémákat okoz az új koronavírus járvány?

A módszer legnagyobb előnyei a hagyományos álláshirdetésekkel szemben

  • Egy könnyű, átlátható rendszer, amivel sokkal hatékonyabban szűrheti ki az Ön által meghirdetett pozícióra történő jelentkezéseket.
  • A kvalifikációs kérdésekkel azonnal ki tudjuk szűrni, hogy az Ön igényei szerinti jelentkezők jöjjenek.
  • Az Ön egyedi igényei szerint történik az állásra jelentkezés, nincs felesleges adminisztráció, nincs elpazarolt idő és energia. Felgyorsítja, és leegyszerűsíti a kiválasztás folyamatát.
  • Már eleve a GDPR szabályoknak megfelelően történik a jelentkezés, a jelöltek adatait megtarthatja, nem kell aggódnia az esetleges ellenőrzések, pénzbüntetések miatt.
  • Nagyon speciális tudást, tapasztalatot igénylő álláshirdetéseknél is ugyanolyan jól működik, a teljes mértékben személyre szabható folyamatok miatt.
  • Az újdonság erejével hat, így szeretik kitölteni, Ön pedig sokkal több jelentkező között válogathat.

További részletekért töltse ki rövid kérdőívünket!

KITÖLTÖM >>