FB pixel

Így is lehet csinálni! - Toborzás egyszerűen, gyorsan, azonnal kiszűrhető, minőségi jelöltekkel

2020-04-15
Referenciák

Kőrösi Pétert, az Ablakház Kft. tulajdonosát, és ügyvezetőjét kérdeztük, az Expressz Toborzás szolgáltatásunkkal kapcsolatban.

Mielőtt megbíztad volna a Clientfactory-t az Expressz Toborzás szolgáltatás elvégzésével, milyen módon kerestél munkavállalókat a nyílászáró beépítő pozícióra?

Egyéb hirdetési portálokon próbálkoztam, az ilyenkor szokásos, hagyományos módon.

Milyen problémákat okozott számodra, illetve céged számára, hogy nem találtad meg könnyen és gyorsan a megfelelő jelentkezőket?

Elég súlyos problémákkal kellett szembenéznünk. Csúsztunk a határidőkkel, nem tudtuk a megfelelő időben és minőségben teljesíteni a megbízásainkat. Ez már a cég presztízsét veszélyeztette. Ezért is döntöttem úgy, hogy lépni kell az ügyben, egy hatékonyabb megoldás felé.

Mennyi ideig kerestél, és milyen eredményekkel munkatársat az adott pozícióra?

A cégen belül végzett toborzás 3 hónapig tartott. Ezidő alatt csak 5 jelentkező volt, közülük pedig csupán ketten jöttek el az interjúra. Egy jelöltet fel is vettünk, aki azonban rövid időn belül felmondott.

Milyen módon történt, és mennyi idő volt az Expressz Toborzás szolgáltatás előkészítése és végigvitele a Te részedről?

Kb. egy nap és fél óra volt összesen, az előzetes megbeszéléssel, a koncepció közös megalkotásával, és a jelentkezők kiválogatásával együtt. Így ez nagyon kényelmes volt számomra, csak annyi időmet vette el, amennyit valóban szükséges, és közben tudtam foglalkozni a cégemmel, zökkenőmentesen folytathattam a munkámat.

Mennyi ideig tartott a toborzás folyamata, hányan jelentkeztek, és milyen minőségűnek ítéled meg a jelentkezőket?

A szolgáltatás keretében két hétig tartott a toborzás. Ezalatt elképesztően sok, szám szerint 70 jelentkezés érkezett be, így széles körben válogathattunk a potenciális munkavállalók közül. 15 embert hívtunk fel végül, akik megfelelőnek ígérkeztek, és közülük 13 jelentkező valóban meg is felelt. Elégedett voltam ezekkel az eredményekkel.

Mi tetszett leginkább a Clientfactory Expressz Toborzás szolgáltatásában?

Egyértelműen a hatékonyság. Sokkal több, és lényegesen minőségibb jelöltek jelentkeztek ezzel a módszerrel. Arról nem is beszélve, hogy a kiválogatás is a lehető legegyszerűbb, legprecízebb módon zajlott. Nem vett el felesleges időt.

Az Expressz Toborzás rendszerével mennyire volt más a kiválogatás?

Korábban nekem kellett kikeresnem a jelentkezésekből a számomra lényeges információt, ami alapján értékeltem a jelentkezőket. Így viszont egy átlátható táblázat formájában kaptam meg a nekem valóban lényeges válaszokat. Tulajdonképpen egy kész listát kaptam az értékes jelentkezőkkel.

Ha jól tudom, a következő toborzási feladattal már azonnal a Clientfactory-t kerested meg, az irodai asszisztens pozíció kapcsán. Ez azt jelenti, hogy elégedett voltál, és hatékonynak ítélted meg ezt a módszert?

Igen, egyértelműen.

Miért ajánlanád más cégvezetők számára ezt a szolgáltatást?

Mert gyors, egyszerű és egy komplett, kész anyagot kap, aki ezt választja. Sokkal eredményesebb és hatékonyabb, mint a hagyományos toborzás.

Ön is munkaerőhiány problémájával küzd?

Vegye igénybe Expressz Toborzás szolgáltatásunkat!

További részletekért töltse ki rövid kérdőívünket, az alábbi gombra kattintva!