FB pixel

Egy sikeres vezető felismeri a piaci rést és jól ismeri az iparágát

2020-12-02
Szakmai blog

Ahhoz, hogy egy cég igazán sikeres legyen, elengedhetetlen, hogy valamiben különbözzön a versenytársaitól, érdekesebb, feltűnőbb legyen. Ezt azonban nem egyszerű elérni, ugyanis rendkívül sokszereplős a piac, és mindenki azért teper, hogy vállalata szembeötlő legyen a célközönség számára.

Ha nem sikerül kiemelkednie a tumultusból, nyereséges még lehet, de igazán befutott nem. A bevételei stagnálni fognak, jelentős növekedést pedig csak nehezen érhet el. Ugyanakkor jól tudjuk, hogy a legtöbb vállalatvezető fellendülésre, előrelépésre vágyik.

Nézzük, miként emelkedhet ki cége a tömegből!

A sikeres vezető jól ismeri az iparágát

Egy jól menő vállalat vezetője átfogó ismerettel kell, hogy rendelkezzen a fogyasztókról, a problémáikról, a lehetőségekről, illetve a konkurenciáról is. Ezt a szintű piacismeretet az alapítók általában korábban, még alkalmazottként szedik magukra. Az így megszerzett tudást piackutatással lehet bővíteni. Ehhez a magas szintű ismerethez kell társulnia a szenvedélynek. Ha az észszerű víziók és a lelkesedés találkozik egymással, óriási növekedés várható. 

Fel kell ismernie a piaci rést

A tömegből kitűnő vállalatok olyan igényt szolgálnak ki, amit a többi piaci szereplő figyelmen kívül hagy. De ez nem azt jelenti, hogy az eddigi irányt teljesen el kell dobnia!

Az új piaci szegmenseket akár jelentősebb változtatás nélkül is megtalálhatja. Vizsgálja meg, hogy miként tudja kielégíteni az ügyfelei szükségleteit, majd eszerint módosítson! Újítsa meg termékeit, szolgáltatásait, vagy a régiek mellett hozzon létre újakat is. 

pexels-startup-stock-photos-212286.jpg

Az említett tényezők hosszútávon váltják ki pozitív hatásukat. De ettől gyorsabb, azonnal látható eredményeket is el lehet érni, néhány apró módosítással!

Weboldal

Létre kell hoznia egy olyan honlapot, amely nemcsak mutatós, hanem vevőket is hoz!

Tüzetesen vizsgálja át, hogy a látogatók mit csinálnak a weboldalon, hova kattintanak. Majd találja meg a módot arra, hogy oda kattintsanak, ahova Ön szeretné. Mindenképp legyen a honlapon konverziós lehetőség, tehát űrlapkitöltés, időpontfoglalás, vagy vásárlási lehetőség. 

Forgalomterelés

Ha elkészült az optimális weblap, a következő lépés, hogy forgalmat is tereljen oda. Ezt keresőoptimalizálással, Facebook, Google Ads kampányokkal érheti el.

Üzleti modell

Dolgozza ki a vállalkozása működésének rendszerét, tehát az üzleti modellt!

Ahhoz, hogy cége növekedni tudjon, 3-5 évente bele kell vágnia valami új dologba, új termékkel, új üzleti modellel kell előállnia. A célközönség számára csak így maradhat érdekes. 

Kellő tapasztalat, és a marketingben való jártasság nélkül nehezen tudja egyedül elérni azt, hogy mindent eredményesen vessen be annak érdekében, hogy vállalkozása kitűnjön a versenytársai közül. Ezzel azonban nem kell egyedül megküzdenie!

A Clientfactory, mint teljes körű marketing ügynökség, támogatni tudja Önt céljai elérésében! Szolgáltatásaink igénybevételével vállalata a csúcsra törhet! További részletekért vegye fel velünk a kapcsolatot!