Milyen toborzási problémákat okoz az új koronavírus járvány?

Milyen toborzási problémákat okoz az új koronavírus járvány?

Előreláthatóan, az elkövetkezendő hónapokban, az új koronavírus járvány okozta egészségügyi helyzet következtében sem állnak le a toborzás folyamatatai. A kereslet és a kínálat is ugyanúgy fennáll, azonban arra fel kell készülni, hogy nagy változásokon, teljes átalakuláson mehet keresztül a munkaerőpiac. Míg bizonyos szektorokban hatalmas mennyiségű felszabadult munkaerőre lehet számítani, úgy más területeken továbbra is hiány várható.

 

Ez számos cégnek okozhat sürgősen megoldandó problémát, amellett, hogy ebben a helyzetben sok egyéb területtel is kiemelten kell foglalkoznia, figyelemet fordítania a cégvezetőknek.

 

Most, amikor minden cégnek, minden perc számít, még inkább fontossá válik a hatékony kiválasztási folyamat, de szerencsére van megoldás!

 

Nem csupán a videóinterjúzással modernizálhatjuk, és tehetjük hatékonyabbá a toborzást, de a megfelelően felépített online tesztekkel és automatizált folyamattal is.

 

A járványhelyzet megszűnésével pedig a munkaerőhiány újra felerősödhet minden területen, így erre a tendenciára is érdemes felkészülni.

 

Expressz Toborzás szolgáltatásunk keretében kínált módszerünk segíthet ebben!

 

Ez az egyik legújabb toborzási technika, melynek lényege, hogy a pozíciókat értékesítendő termékekként kezeljük és a kínált állást úgy promótáljuk, mintha csak egy termék vagy szolgáltatás lenne, melyet el szeretnénk adni – azaz a munkaerő kiválasztási folyamat mögé marketing munkát teszünk. Ezen kívül hatalmas előnye, hogy Önnek már csak a meghatározott értékek szerint előszűrt jelentkezőkkel kell foglalkoznia. Ez eddig nem tapasztalt módon felgyorsítja és hatékonyabbá teszi a folyamatot, sok óra felesleges munkától kíméli meg Önt, hogy az értékes idejét arra fordíthassa, amire valóban szükséges.

 

Milyen toborzási problémákat okoz az új koronavírus járvány?

A módszer legnagyobb előnyei a hagyományos álláshirdetésekkel szemben

 

  • Egy könnyű, átlátható rendszer, amivel sokkal hatékonyabban szűrheti ki az Ön által meghirdetett pozícióra történő jelentkezéseket.
  • A kvalifikációs kérdésekkel azonnal ki tudjuk szűrni, hogy az Ön igényei szerinti jelentkezők jöjjenek.
  • Az Ön egyedi igényei szerint történik az állásra jelentkezés, nincs felesleges adminisztráció, nincs elpazarolt idő és energia. Felgyorsítja, és leegyszerűsíti a kiválasztás folyamatát.
  • Már eleve a GDPR szabályoknak megfelelően történik a jelentkezés, a jelöltek adatait megtarthatja, nem kell aggódnia az esetleges ellenőrzések, pénzbüntetések miatt.
  • Nagyon speciális tudást, tapasztalatot igénylő álláshirdetéseknél is ugyanolyan jól működik, a teljes mértékben személyre szabható folyamatok miatt.
  • Az újdonság erejével hat, így szeretik kitölteni, Ön pedig sokkal több jelentkező között válogathat.

 

További részletekért töltse ki rövid kérdőívünket!